Friday, August 19, 2016

Amalaki 54






+

amalaki Plod amalaki je v ajurvédské Medicina doporučován k vyživování tělesných tkani un celkovému posílení organizmu. Je vůbec nejbohatším přírodním zdrojem vitamínu C (3.000 mg v jednom plodu - třicetinásobně vyšší množství než Pomeranc). Obsahuje Také třísloviny (emblicaniny A a B, puniglukonin, pedunculagina), cukry un mineraly (chrom, zinek, MED). Amalaki není jen účinným antioxidantem, ale má i antibakteriální, antivirové, antimutagenní, nematocidní, anabolické, antihepatotoxické, protizánětlivé, antihistaminické, spasmolytické, hypolipidemické vlastnosti, Houby inhibuje un kvasinky, hyperhidróze zabraňuje, ulevuje Při hypotenzi, působí i Jako anacidum un proti nádorům. Navíc zvyšuje syntézu bílkovin un je užitečná u stavu hypoglykémie. Amalaki. (Nebo Amla Amlaka, amlaki un existují i ​​Jiné Varianty) nazývané też "Indický angrešt" je vyjímečné ovoce se spoustou pozitivních zdravotních účinku na Gérmenes Lidsky. Působí proti stárnutí, MA nejvíce přírodního vitaminu C, celkové posiluje Telo i mysl. Amalaki je paso pesado rostliny s latinským pojmenováním Phyllantus emblica, nebo Také Emblica officinalis. Emblica officinalis patří hacer čeledi Euphorbiaceae un dorůstá hacer velikosti Stredné Velikého Stromu, který ROSTE v rovinatých un oblastech podhorských na ÇELEM indickém subkontinentu v nadmořských výškách desde 200 m do 2000 m. V Indii je za považován posvátný Strom pro SVE Velice výživné tzv. "Nebeské ovoce", které je vůbec nejbohatším přírodním zdrojem vitamínu C (3.000 mg v jednom plodu - třicetinásobně vyšší množství než Pomeranc). Obsahuje Také třísloviny (emblicaniny A a B, puniglukonin, pedunculagina), cukry un mineraly (chrom, zinek, MED). Plod amalaki je v ajurvédské Medicina doporučován k vyživování tělesných tkani un celkovému posílení organizmu. Vytváří společné s bibhitaki un haritaki známou ajurvédskou kombinaci Triphala, zdraví podporující, duševní i tělesnou Odolnosť un imunitní Sistema organizmu. Emblica officinalis je zejména Diky obsahu tříslovin Silný antioxidante. Z toho vyplývá její působení na Gérmenes. Volné radikály způsobují totiž Nejen poškození Bunek, ale ovlivňují i ​​některé metabolické pochody nebo produkty metabolismu. Z toho důvodů LZE E. officinalis použít u Rady onemocnění, na která mají volné radikály Vliv. Stará legenda pravi, že v dávných dobách Mudrc Chyawan obnovil SVE podlomené zdraví konzumací tohoto ovoce un poté se dožil vysokého věku. Amalaki má četné farmakologické vlastnosti. Není jen účinným antioxidantem, ale má i antibakteriální, antivirové, antimutagenní, nematocidní, anabolické, antihepatotoxické, protizánětlivé, antihistaminické, spasmolytické, hypolipidemické vlastnosti, Houby inhibuje un kvasinky, hyperhidróze zabraňuje, ulevuje Při hypotenzi, působí i Jako anacidum un proti nádorům. Navíc zvyšuje syntézu bílkovin un je užitečná u stavu hypoglykémie. Diky SVE ochlazující vlastnosti se amalaki často vyskytuje Jako složka Leku na odstranění pálivého pocitu kdekoliv v Tele Una toma na mnoho TYPU zánětů un horeček; jsou a všechno projevy rozrušení typu pitta (Ohen). Dominantní aktivní složkou amalaki je skupina taninů odvozená desde gallových un ellagových kyselin tvořících značnou ČÁST extrahovatelných nenutričních složek. Přítomností Velkého množství taninů v plodu LZE snadno vysvětlit některé prozaičtější proklamované výhody amalaki včetně léčivých účinku na dýchací un střevní obtíže zejména na střevní hnisání. Navíc se ukázalo, že polyfenoly mají četné účinky chránící zdraví Jako například snižování hladiny lipidů un cukru v krvi, posílení krevního oběhu un blokování účinku karcinogenů, což společné působí proti stárnutí. Para, Co se Drive mylne považovalo za převládající působení složky vitamínu C, je cinco skutečnosti stabilnější un mocnější působení taninu, který se choval Jako vitamina. Taninové sloučeniny nacházející se v plodu amlalaki byly testovány na to, Jak působí v mozku krys na del TRI Důležité enzymy likvidující volné radikály. Hladiny všech Tří se zvýšily un zároveň došlo k poklesu oxidačního stresu (Bhattacharya un kol. 1999). Para Jasne dokládá, že antioxidační působení amalaki má původ i v Necem jiném než ve vysokém obsahu vitamínu C, což je obecně rozšířený Omyl. Denní podávání vodního výtažku plodu amalaki ochránilo Laboratorní Mysi před poškozením arzenem (Biswas un kol. 1999), zatímco jiná studie potvrdila, že paso pesado amalaki posiluje tělní ochranné mechanismy proti poškození volnými radikály vyvolanému stresem. Vědci potvrdili, že amalaki patrně zvyšuje schopnosť cílových tkani syntetizovat prostaglandiny, které jsou nezbytné pro obrovskou škálu důležitých funkcí udržujících zdraví (Rege un kol. 1999). Amalaki też má vlastnosti potlačující rakovinné bujení, což potvrzuje několik štúdií. Extrakty Tří ajurvedických bylin, plodu amalaki, tamalaki (Phyllanthus amarus) un rizoma katuki (Picrorrhiza kurroa) významně zabraňovaly karcinogenním chemikáliím v tom, aby způsobovaly rakoviny jater. Bez těchto bylin por Byl výskyt nádorů stoprocentní (Jeena un kol. 1999). V Další studii sí u Myší skupiny, kterým del byl hacer potravy Pridan paso pesado amalaki spolu se známým karcinogenem, projevilo významné snížení otravy Bunek cinco myšmi srovnání s, které obdržely pouze karcinogen (Nandi un kol. 1997). Studie też prokázaly schopnosť ochrany proti zvýšené hl € din cholesterolů un následnému poškození CEV. Čerstvá Šťáva z plodu amalaki snížila aterosklerotické účinky výživy obsahující příliš mnoho TUKU un cholesterolu, jak a dosvědčuje Ustup Plaku v aorte (Mathur un kol. 1996). Dřívější studie na lidech snížení hladiny cholesterolu pomocí amalaki też prokázaly. DVA poté týdny, Co se podáváním s plodu amalaki přestalo, se však hladiny cholesterolů opet zvýšily (Jacob et al., 1988). Také o všech TRECH plodech v triphale se dokázalo, že významně colesterol snižují, i Kdyz Plod Vibhitaki (Terminalia belerica) se ukázal být mírně silnější než amalaki (Thakur un kol. 1988).




No comments:

Post a Comment